Göra egna hudvårdsprodukter och salvor

I helgen har jag njutit av en kurs där vi fick testa på att göra våra egna hudvårdsprodukter och salvor, på en kursgård som låg strax utanför Enköping. Under ledning fick vi under två dagar både lära oss om det teoretiska och praktiska bakom att ta fram produkter och salvor på egen hand, och vi fick testa på att göra såväl egna läppcerat som ansiktskrämer och fotvårdssalvor. Nu har jag landat hemma igen och funderar på hur jag ska ta detta vidare, för det var verkligen något som intresserade mig och som fick mig att känna både lycka och glädje i livet.

Produkter i påse
Jag hade en idé om att kanske ta fram ansiktskrämer som man skulle kunna sälja i påsform. Självklart inte i vanliga ”fula och tråkiga” påsar, utan i sådana fall i lite finare påsar som man kanske kan designa och trycka själv. Därtill tänkte jag att man kunde använda sig av sådana här lite lyxigare påsklämmor till produkterna, som man kanske också skulle kunna trycka upp en logotyp på, på något vis. Borde inte vara svårare än att beställa små klisterlappar och klistra på om inte annat tänker jag.

Nu har jag skrivit ut min idé här, så med det vill jag också säga att jag har copyright på förpackningsidéen eftersom jag inte har sett den någon annan stans, så snälla – inspireras gärna, men stjäl inte min idé rakt av. Jag är verkligen glad och stolt över att ha kommit på den.


Utbudet = en salig blandning

Förutom att ta fram hudvårdsprodukter så kanske jag ska prova på att göra även läppcerat, och så hade jag även tänkt att prova på att ta fram salvor för djurens tassar och trampdynor. Vet att många djur, särskilt hundar, kan få problem med sprickor och sår på trampdynorna – så har kollat upp lite ingredienser jag tror skulle kunna funka förebyggande just för djurens små tassar.