Fem harmoniska platser i Sverige

Naturens påverkan på vår hälsa har större betydelse än vi kan ana. I årtusenden har vi nyttjat naturens krafter, örter, växter och djur inom medicin och läkande.
Att därför tipsa om platser dit man kan åka för att finna ro och harmoni känns naturligt. Här delar vi fem harmoniska platser som är väl värda ett besök, vare sig du
behöver ladda energi, hämta kraft ur naturen, njuta av tystnaden eller bara resa iväg för en stund.

 • Helvetesfallet
  I det vackra och gedigna Dalarna hittar man Helvetesfallet cirka 3 km utanför Orsa.  Trots sitt motsägelsefulla namn så är det en fantastisk plats med porlande vatten som är att liknas vid musik för själen.
  Det är en lite svår väg att ta sig hela vägen ner, men ta med dig en picknickfilt och lite fika så kan du gott stanna och vila upp krafterna igen när du väl kommit fram. Det kommer att vara värt det.
 • Njupeskär
  Om du ändå är i Dalarna och besöker ovan destination så ska du samtidigt passa på att åka förbi Njupeskär. Det är alltså Sveriges högsta vattenfall med 93 meter lodrätt stup.
  Här får man verkligen insikter om vilka otroliga krafter naturen besitter. Skäret och dess omgivning ingår i det tidigare naturreservatet som idag är Fulufjällets nationalpark.
 • Fårö
  Ute på Gotlands nordöstra spets ligger Fårö. Här kan du njuta av såväl sandstränder som du hittar de välkända Gotländska raukarna här.  Ta dig tid att verkligen utforska rauken
  och fundera på dess magiska historia och hur de kan ha skapats just där dom är.
 • Abisko
  I  över hundra år har man vallfärdat till Abisko för att skåda norrskenet. Att betrakta himlen och universum fenomen ovan oss får oss att känna tacksamhet och ödmjukhet inför livet.
  det är lätt att förstå sin egen dödlighet här, men det är lika lätt att acceptera den och till och med känna förståelse för universums kretslopp.
 • Skuleberget
  I vackra Ångermanland hittar du Skuleberget, beläget vid Höga kusten. Här kan du uppleva oexploaterade vidder av berg och skog.  Ta dig upp på berget via små mystiska stigar eller genom klättring, och ta dig sedan dit att slå dig ner på det 295 meter höga berget och se så långt ögat når.